De beste lånemeglerne

Lånemeglere innhenter tilbud på dine vegne når du er på jakt etter gode forbrukslån uten sikkerhet. Dette har flere fordeler, blant annet at du bruker kortere tid på å finne det lånet som har de beste betingelsene. I tilegg hender det at en lånemegler skaffer bedre rentebetingelser enn det du klarer på egenhånd. Enkelte meglere kan skaffe deg over 10 forskjellige tilbud samme dag du søker. Som med banker, gjelder det å bruke gode lånemeglere når du vil finne det beste forbrukslånet.

Hva er en god lånemegler?

De beste lånemeglerne innhenter tilbud på forbrukslån fra de mest konkurransedyktige bankene. I tillegg mener vi at en god lånemegler bør samarbeide med mange banker, og gjerne noen av de som tilbyr brukskreditt og raske smålån. Kundeservicen bør også være god, da det kan være mange spørsmål søkeren trenger å få svar på. De lånemeglerne vi anbefaler har som regel muligheter til å stille spørsmål gjennom live chat, epost, telefon og ved henvendelse via brev. I tillegg bør en lånemegler ha erfaring med privatfinansiering av denne typen.

4 av de beste

Lendo er en av de absolutt største og beste lånemeglerne i Norge. Selskapet har samme eiere som Finn.no og flere av landets største medier (Schibsted). Når du søker om forbrukslån via Lendo, kan du motta over 10 forskjellige tilbud fra bankene Lendo samarbeider med. Den laveste renten du kan oppnå starter på 7,9% nominelt. Lånesummene er fra 10 000 kroner og inntil 500 000 kroner, der pengene kan brukes til hvilket som helst formål. Lendo brukes ofte av personer som vil refinansiere dyre smålån og problematisk gjeld fra kredittkort. Samles dette i et større og billigere forbrukslån, kan man spare mye penger. Prosessen for å få slike lån til refinansiering er den samme som for vanlige forbrukslån.

Kreditt365 er en nykommer blant lånemeglerne, men er likevel verdt å nevne i denne sammenhengen. Selskapet innhenter tilbud fra et stadig økende antall banker, inkludert banker som Santander, L’EASY, Re:member og OPP Finans. Her kan du søke om smålån nede i 5 000 kroner, og inntil store forbrukslån på 5000 000 kroner.

MyCredit er blant de få lånemeglerne som tilbyr forbrukslån også til personer som har betalingsanmerkninger, men da kreves det sikkerhet for lånet. De formidler selvsagt også lån uten sikkerhet, slik de andre meglerne gjør det. Laveste rente du kan ooppnå er 7,9% nominelt, og lånesummene er fra 20 000 kroner og opp til 500 000 kroner.

Zmarta er en lånemegler som samarbeider med alle de ”rette” bankene, inklusive den nye nettbaserte banken fra Bergen, Monobank. Totalt kan du motta 12 tilbud gjennom en søknad levert til Zmarta. De nominelle rentene kan komme helt ned i 6,99% fra enkelte banker som Zmarta har i porteføljen, på lånesummer fra 5 000 kroner til 500 000 kroner. Som de andre lånemeglerne er Zmarta stedet å henvende seg også når du vil refinansiere smålån og kredittgjeld.

Se her for flere meglere: Billigeforbrukslån.no – Lånemeglere

Lånemeglere er trygge formidlere av lån

Alle søknader som sendes gjennom en lånemegler er helt og holdent uforpliktende, på samme vis som om du søkte direkte til bankene. Lånemeglerne er også underlagt Finansavtaleloven og retningslinjene fra Finanstilsynet. De kan ikke kreve betalt fra den som søker, og får i stedet provisjon fra den banken du kanskje velger å låne hos. Fordi du selv mottar tilbudene fra bankene, har du full kontroll på hvilket tilbud som er best, og blir ikke tilrådet å ta opp et lån som er mindre gunstig enn et annet. Lånemeglere har også som regel lang erfaring med privatøkonomiske spørsmål, og kan ofte være til nytte om du har spørsmål eller trenger hjelp i forbindelse med søknadsprosessen.

Krav til søkeren

Kravene for å få forbrukslån varierer fra bank til bank, og dermed også hos lånemeglere. Generelle og ufravikelige krav er som regel at du ikke kan ha betalingsanmerkninger (noen banker gir likevel lån om du kan stille med sikkerhet), samt at du må være norsk eller bosatt i landet i minst 3 år. Inntektskravene varierer fra rundt 120 000 kroner i året, og opp til 250 000 kroner. Aldersgrensen er fra 18 år og opp til 25 år. Merk at selv om man møter kravene, kan lånesummen du får tilbudt fra banken være lavere enn den du søkte om, dersom banken mener at en lavere lånesum er mer forsvarlig ut i fra din økonomi.

Du får svar på dagen

Å søke om forbrukslån gjennom en lånemegler er riktignok ett ekstra ledd i prosessen, men de gir deg som regel svar på søknaden samme dag du søkte uansett. I svaret får du som regel en oppstilling av de beste tilbudene fra bankene, der alle detaljer ved lånet fremgår. Utbetalingen av lån går like raskt som om du søker direkte til en bank. Totalt tar det vanligvis mellom 1 og 3 virkedager fra du søker, til pengene er disponible på kontoen din.